Başımıza "Buda" Mı Gelecekti?

Japonya'da armutlara şekil veren kalıplar üretilmiş. Üretim aşamasında bu kalıplar kullanılarak şekil şekil armutlar üretiliyormuş.

Hatırlayanlarınız vardır, bu  Japonların ilk luzûmsuz işi de değil üstelik.. Daha önce de sırf istiflemesi kolay diye, daha az yer kaplıyor diye küp şeklinde karpuz üretmişlerdi. Hadi ona "eyvallah" demiştik de bu sefer olayı abartmışlar. Buda ve Meryem Ana figürlerini meyvelerinde kullanmışlar. 
Bu arkadaşlar teknoloji de ne kadar ileri yol alıyorlarsa kafa olarak o kadar geri vites yapıyorlar. Hatırladığım en son 1400 sene evvel helvadan putlar yapan acıkınca da onu afiyetle yiyen bir kavim vardı. Biz o devre "cahiliye devri" diyorduk. Bu devre ne diyoruz? 
Bilim çağı.. 
Demek ki cahillik okumakla bilmekle yok edilecek bir şey değil. Eğer öyle olsaydı bunu ilk yapacak kavim Japonlar olurdu. 

Malum bizim de üzerinde "Allah" yazan bir çok yiyecek maddemiz var.  Yumurtasından domatesine balına kadar.. Hatta geçen de diş taşında "Allah" yazdığını gördüm. Google'a "Allah diyen" yazdığımızda da kuşundan kurduna bebeğinden robotuna - insan dışında- bir çok varlık adı sıralanıyor. Esasında biz de meraklıyız böyle şeylere .. Onlardan farkımız bunu yapmak için özel bir çaba sarf etmiyor olmamızdır. 
Aşın bunları..
Aşkın bir varlığı kalıba sığdıramazsınız.
Kalıba sığan bir varlığa da Tanrı diyemezsiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar