Bir Garip Kutlu Doğum

Kutlu Doğum..
Adı bile başlı başına sıkıntılı uygulama..
Miladi takvime göre Peygamberimiz sav'in dünyaya teşrif ettikleri 20 nisan ve onu takip eden hafta düzenlenen uygulamaların adı.
Başta sadece bir gün kutlanıyordu sonra bir haftaya çıktı şimdilerde bir ay kadar sürüyor. Peki bu uygulamanın Kuran ve sünnete dayanan bir yönü var mı? 
Elbette yok.
İlk etapta iyi niyetlerle başlatılan bu uygulama gittikçe maksadını aşan durumları bünyesinde barındırmaya başladı.
Hristiyanların Noeli varsa bizim de Kutlu Doğumumuz olsun anlayışının yani bir özentinin ürünü olan bu faaliyet, içerik olarak da batıyı taklid etmeye başladı.
Üstelik bunu yapan diyanet camiası olunca içim daha fazla acıyor.
Bakınız şekil a'da Peygamberimizin doğum gününü kutlamak isteyen kuran kursu öğrencilerinin yaptırdığı pasta 








Bununla da yetinmeyip Kuran ayetlerinden pasta yaparak onu kesip yiyen bir müftü










Diyecek söz bulamıyorum. Cahiliyede helvadan putlar yapıp acıkıncada yiyen bir milleti ümmet yapan Peygamberin ümmeti olan toplumun haline bak!
Bu ümmet nasıl böyle bir millet oldu.
Esas olan Peygamberi anmak değil anlatmaktır,  anlamaktır onun gibi yaşamaktır. 
Bizim zaten bir Mevlid Kandilimiz var. Eğer onu anmak,  anlamak,  anlatmak adına bir fırsat gözleniyorsa bu kandil üzerine yoğunlaşılâbilir. Adında bile büyük sıkıntıların olduğu yeni bir uygulamaya gerek yok bence.
Peygamberimiz sav. dünyaya teşrif ettikleri günü oruç tutarak geçirirmiş. Onun "doğum gününü kutlaması" böyleymiş. İlla bir sey yapalım diyorsanız pasta kesmek yerine oruç tutun, gül dağıtmak yerine bir yetimin başını okşayın, Kutlu Doğum programlarına harcadığınız paraları fakir ve kimsesizlerin ihtiyaçlarına harcayın. 
O PEYGAMBERİN ÜMMETİNE BÖYLE OLMAK YAKIŞIR

Yorumlar

Popüler Yayınlar