Hayalimdeki Cennet

Dersin adı Hz. Muhammed'in Hayatı..
Konu Miraç Olayı..
Yine her derste olduğu gibi kemerleri bağlayıp 1500 yıl önceye uçuşa geçtik. Ama bu sefer uçuşumuz aktarmalı seferlerden biri oldu. Zira bu hafta evvelen gökleri aşıp Cennete ulaşacak ondan sonra Asrı Saadet'e teşrif edecektik. Nitekim öyle de yaptık.

Cennetin kapılarının önünde beklemekteyiz. Rıdvan meleği kapıyı açar açmaz içeri gireceğiz. Nihayet kapılar açıldı. Önden Efendimiz (sav) teşrif ettiler. Ardından gizlice biz girdik içeri. Bir arkadasa bakıp çıkacağımız için yaptığımız şeyi suç saymıyorduk. İnşallah birgün temelli geleceğiz düşüncesiyle "bismillah" deyip attık adımımızı.. Bir de ne görelim hatta ve hatta neler görelim.. 

Pamuk şeker ağaçları mı dersin, çikolata ırmakları mı :-) .. Çocukların hayal ettiği cennet benim hayalimdeki cennetten ne kadar farklıymış meğer. Gezdikçe gezdik ve son ağaca kadar geldik. Köşe de bir mavi tabela duruyor. Üzerinde "cennet" yazıyor. Ve bir çizik.. Sanırım cennet burada bitiyor. Zaten diğer köşede de bir ağaç "sitre-i mümteha" diye. Cennet ormanlarının son ağacıymış o yüzden bu adı almış. Ağacı kaplayan kaplamış. Bir ışık mı desem bir nur mu? Ne olduğunu anlatma hususunda kelimeler kifayetsiz.. Anlatılmaz yaşanır dedikleri bu olsa gerek.. Yalnız o şey her ne ise insanda şüphe diye birşey bırakmıyor. Göz şaşmıyor, haddi de aşmıyor.. Gitme vakti geldi sanırım. Uçağa alacağımız yük miktarı sınırlı. Fazla birşey getiremiyoruz yanımızda.. Getirebilsek neler getirirdik neler de şimdilik sadece 3 hediye.. Ama çok değerli üç hediye.. 
1. Âmenarrasulu
2. Beş vakit namaz
3. Tevhid'e inananların cennete bedava bilet kazanma hakkı..
Daha ne olsun ki..
Duyduk zilin sesini.. 
Başka bir uçuşta yeniden buluşmak üzere hoşçakalın..
Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz :-)

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar