Allah'tan "Uzak" Doğu


Youtube'da yabancı ülkelere ait tatların denendiği videoları zevkle izliyorum. Bu videolardan birinde Uzak Doğu mutfağının o nadide tatları mevzu bahisti. O kadar acayip şeyler denendi ki midem, "bize müsâde biz artık kalkalım" dedi ve arkasına bakmadan gitti.. Videonun sonunda yemekleri tadan adam ise "Allah'dan uzak doğu yoksa yanmıştık" dedi ve durumu bir cümleyle özetledi.


Bugün marjinal bir öğretmen arkadaşla Uygur Türklerinin işlettiği bir lokantaya gittik. Yemekleri o seçti. İsimlerini bilmediğim şeylerden biri Kore dizilerinden bildiğimiz Ramen'e benziyordu. Diğeri Cağ Kebabı'nın çakma versiyonuydu. Ortaya ise yine Kore dizilerinden aşina olduğumuz tavuklu, ıspanaklı, patatesli, bol baharatlı ve soslu bir güveç konmuştu. İçecek ise çorba tasında sunulan uzak doğu çaylarından biriydi. 

Yeniliklere çok da açık olmayan bünyem, "ekmek yok mu ekmek?" "bir de su alabilir miyim?" "şimdi bunun üstüne Rize çayı ne güzel gider" gibi cümleleri sesli sessiz zikretti durdu. Ne varsa memleketimde var arkadaş.

 Yine de değişik bir şeyler tatmak isteyenlere bu mekanı tavsiye ederim. Evinizde gibi hissedeceğiniz, çekik gözlü insanları görebileceğiniz, helal kesim uzak doğu yemekleri yiyebileceğiniz, küçük, şirin, farklı bir mekan arıyorsanız, buraya bir gidin derim.

(Akyol Uygur Restaurant- Oruçgazi İlköğretim Okulu Arkası- Fatih) 

Yorumlar

  1. rameni severim ama bu yemeklerde et var yahu :( yemeklerin içine etin dahil olmasına şiddetle karşıyım arkadaş görüntüsüne bile dayanamadım tek yiyebileceğim şu cağ kebap benzeri olan heralde ama yeni mekanları merak ediyorum İstanbul'a bir daha gittiğimde söylediğin mekana giderim belki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aksine yemeğin içinde et olmayınca yemeyenlerdenim :)))

      Sil
    2. hadi yaaa bak bunu erkeklerden bekliyordum sadece çünkü etli yapılan yemeklere bile "hani bunda et" diye tepki veren bir babam var...
      neyse ne güzel işte kansızlık problemin olmayacak arkadaşım maşallah :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar