Kiramen Katipliğe Talibiz

Kiramen Katibin'e iş bırakmadık.

Kiramen Katibin meleklerinin insanlık tarihi boyunca belki de en az mesai yaptıkları zamanlar şu zamanlar. Onlara iş bırakmadık, kendi işimizi kendimiz yapar olduk. Yedi gün yirmi dört saat her anımızı fotoğraf, yer bildirimleri ve etiketlerle belgeleyip ortaya koyuyoruz. Onlara hiç bir şey bırakmıyoruz. Dün şurada şununla şunu yaptım. Bugün burada bununla bunu yedim...

Yalnızca yaptıklarımızı değil yapacaklarımızı, aklımızdan geçenleri, isteklerimizi, nefretlerimizi her bir şeyimizi şahitlik edecek yüzlerce insanın gözleri önüne serer olduk. Gizlimiz de kalmadı saklımız da. 

Halbuki günahlarımızı, hatalarımızı ya da her anımızı eskisi gibi biz değil de onlar belgeleseydi. Allah dilerse mağfiret edebilirdi. Yani günahın üstünü tamamen kapatıp hiç olmamış sayabilirdi. Ama artık şahitlerimiz var. Hem de asımsanmayacak kadar çoklar. Biri görmezden gelse diğeri gelmez. Biri yok saysa beriki saymaz. 

Üstelik belgelerimiz gerçeklikten çok da uzak esasında. Yalan gülümsemeler, çeşit çeşit filtreler ve daha neler neler.. Hiç suçumuz olmasa dahi adalet makamını yanıltmaktan en az 20 yılımız var. Ve kandırılan şunlar, bunlar, onlar...
Eminim zamanı gelince haklarını bizden sorarlar.

Tek tesellim bunun da bir furya olması. Hepsi gibi bu oyundan da bu oyuncaklardan da sıkılacağız. Yepyeni oyunlar ve oyuncaklar bulacağız. Umarım gelenler gidenleri aratmazlar.


Yorumlar

Popüler Yayınlar