Hz. Nuh Oğlu İle Cep Telefonuyla mı Konuştu?


Su işlerinden sorumlu bir profesörümüz demiş ki: " Nuh as oğlu ile cep telefonu vasıtası ile iletişim kurdu."

Profesörümüzün Nuh tufanı hakkında konuşmasını- işin içinde bolca su olduğundan- çok da abes saymayacaktık aslında, fakat o mevzuya bambaşka bir boyuttan yaklaşmayı tercih ederek bizi tahrik etti.

Söyledikleri kulağa belki biraz olağan gelebilirdi eğer sözlerine, Hz. Nuh'un oğluna "gel şu gemiye bin artık" dediğinde oğlunun uçan bir nesneye binip gelmekten başka çaresi olamayacağını eklemeseydi. Biz yine de ona inanırdık, neden olmasın derdik demesine de uçan nesnenin icat edildiği zamanda tek yüzen nesne, Hz. Nuh'un gemisi olmasaydı.

Bakmayın böyle dalga geçtiğime, en az onun kadar "saçma" düşüncelere sahip olduğum için onu gayet iyi anlıyorum. Şimdi anlatacaklarım profesörümüz için belki yeni bir kapı aralar. Araştırır da beni doğrular kim bilir?!!

Efendim yazılarımı takip edenler çok iyi bilir zamanda yolculuk olayına takık olduğumu. Bence zamanda yolculuk günümüzde mümkün değil fakat gelecek zamanda mümkün olacak. Şimdi ve dün ve ondan önceki günler geleceğin geçmişi olduğuna göre gelecekteki insanlar gelecekten geçmişe yolculuk yapıyor olabilirler. (beyniniz yandı biliyorum) Yani diyorum ki, belki de aramızda gelecekten gelmiş insanlar yaşadı da bizim haberimiz olmadı.

Benim zannımca kutsal kitaplarda ismi geçen peygamberler, gelecekten bir yerlerden gelmiş insanlar olabilir. Yanlış anlaşılmasın bunu onların Allah'ın izni olmadan yaptığını düşünmüyorum. Yani Allah onları bizim yaşamadığımız bir zamandan o zamanın "ileri teknolojisi ya da tıbbı, ilmi her ne ise" ile aramıza gönderiyor olabilir. Bizim "Mucize" dediğimiz olaylar ya da olgular belki de bu teknoloji ya da tıbbın eseridir. Mesela denizi ikiye yarabilen yeri geldiğinde yılan olabilen Hz. Musa'nın asası buna örnek gösterilebilir.  Mesela yatağı dahi soğumadan bambaşka alemlere yolculuk yapıp geri dönebilen Hz. Muhammed'in (sav) yaşadığı Miraç hadisesi, mesela Allah'ın izni ile ölüleri diriltmeyi başarabilen ileri tıbbın hekimi Hz. İsa ya da hayvanlarla iletişim kurma teknolojisini geçmişe taşıyan Hz. Süleyman. Ya, 300 yıl uyuduktan sonra hiç yaşlanmadan uyanmayı başarabilen Ashab-ı Kehf'e ne diyeceksiniz. Bana bu seçilmiş insanların gelecekten geçmişe gönderildiğini düşündürtmeden edemiyor.

Belki o Profesörün dediği gibi herkes ileri teknoloji ile donatılmamıştı ama Hz. Nuh'un yaptığı gemi kesinlikle bir mühendislik harikasıydı. Çünkü o da seçilmişler arasındaydı. Üstelik insan ömrünün 1000 yıl olacağı bir dönemden seçilip gönderilmişti. Ya da bin yıl sonrasından gelmiş ve bin yaşında olduğunu söylemişti. Kim bilir?!!

Fakat adama sorarlar "neden gelecekten gelenler hep iyi insanlar, peygamberler filan, yok mu hiç kötü adam".  Fikrimce gelecekten geçmişe her isteyen elini kolunu sallayarak geçemiyor. Öyle her önüne gelen geçmişe ya da daha geleceğe yolculuk yapamıyor. Bu yolculuğa izin veren bir Yaratıcı ve bu yolculukların da manevi bir amacı var. Ve Allah belki de Son Peygamberini göndererek bu işe bir son vermiş gök kapılarını kapatmış olabilir, kim bilir?!!

Allah'u Alem (Allah En iyisini Bilir)



Yorumlar

Popüler Yayınlar